Írj nekünk, 24 órán belül válaszolunk|info@minniholgykehely.hu
Tudásbázis 2018-05-10T08:52:02+00:00

Minni Hölgykehely használata

intimtölcsér haszálat

A Minni Hölgykehely egy tampon és intim betét helyettesítő segédeszköz. Felfogja és tárolja a menstruációs folyadékot és váladékot a hüvelyben. Tökéletes alternatívája a tamponnak és az intim betétnek.

 • Használatával kényelmesebbé, és problémamentesebbé válik a menstruációs időszak.
 • Nem kell tartani a kórokozóktól és a fertőzésveszélytől sem.
 • Átlagosan 8-10 órát bír ki csere nélkül.
 • Teljesen biztonságos és szivárgásmentes.
 • Használható akár sportoláshoz és fürdőzéshez is.
 • Kiváló választás még a legerősebb menzesz ideje alatt is, valamint a változó korú nőknek is segít könnyebbé tenni a kiszámíthatatlan ciklusokat.

A Minni Hölgykehely magyar márkás prémium gyógyászati segédeszköz, amely akár 10 évig is használható.

minni hölgykehely intimkehely használat, L-méret

Akkor válaszd az L méretet, ha elmúltál már 35 éves és rendszeres szexuális életet élsz, vagy ha szültél már természetes úton. A nők döntő többsége ezt a méretet választja.

minni hölgykehely intimkehely használat, S méret

S méretet akkor válaszd, ha fiatalabb vagy 35 évesnél és még nem szültél természetes úton. Ha szültél már természetes úton és a kisebbik méretet választod, akkor előfordulhat, hogy szivárogni fog az intimtölcsér.

intimkehely felhelyezési módszerek

A fenti ábra jól szemlélteti a helyes felhelyezési módszert. A megfelelő pozíció megtalálása nem nehéz, könnyen kitapasztalható és begyakorolható. Az intimkehely és a hozzá tartozó szár találkozási pontja pont a szeméremcsont fölé kerüljön (álló helyzetben történő felhelyezés esetén).

Kevés gyakorlással tökéletesen elsajátítható a Minni Hölgykehely felhelyezése.

Ne helyezd olyan magasra, mint a tampont, mert akkor szivároghat. Ilyenkor a méhnyakra rácsúszhat, vagy mellé kerül, ahelyett, hogy a hüvely falához simulna és a megfelelő helyen fogná fel a menstruációs váladékot.

Túl alacsonyra sem érdemes helyezni, hiszen ekkor lentebb csúszhat. Ilyen esetekben a kilógó szár miatt bentebb is tolódhat a mozgás során. Amennyiben zavar a fogóka, vágd vissza, vágd méretre. A túl alacsonyra helyezett kehely szivárgáshoz vezethet.

Hajtogatási módszerek

Az intimkehely felhelyezéséhez össze kell hajtanod a puha kelyhet valamilyen formára. Minden nőnek más és más hajtogatási technika kényelmes. Neked is érdemes kipróbálnod többet és a végén kiválasztani azt, amelyikkel a legkényelmesebb és a leggyorsabb a felhelyezés.

intimtölcsér használat - c betűs hajtogatási módszer

C-betűs hajtogatás – hajtogass C betűt

 1. Nyomd össze a kelyhet az egyik oldalról a kép szerint.
 2. Hajtsd félbe a kelyhet, két oldalról összenyomva.
 3. Ebben a pozícióban tudod felhelyezni.

A nők 90%-a ezt a módszert használja.

intimtölcsér használat benyomós hajtogatási módszer

Benyomós hajtogatás

 1. Nyomd be a kehely egyik oldalát az ujjaddal, majd nyomd le
 2. Nyomd össze az intimtölcsért az ábra szerint

Ennyi az egész, már készen is vagy.

intimtölcsér használat - 7-es hajtogatási módszer

7-es módszer

 1. Nyomd össze a kehely egyik oldalát,
 2. Hajtsd át, lejjebb a másik oldalához
 3. 7-es számot formázz vele

A Minni Hölgykehely eltávolítása, ürítése.

Találsz egy fogantyú az intimkehely alján, ez segít a könnyebb kivételben. Ahhoz, hogy kényelmes legyen, az első pár használat után a megfelelő méretre kell vágni. Ügyelj arra, hogy a többi része ne sérüljön, így az intimtölcsér használata megfelelő lesz.

Előtte alaposan moss kezet. Helyezkedj el kényelmesen, a legtöbben nő a guggolást választják.
Fogd meg az intimkehely fogantyúját, majd finoman húzd egy kicsit lejjebb.

Amikor már eléred a szár végét, akkor nyomd össze az intimkehely legalját. Ekkor megszűnik a gyenge vákuum, ami a helyén tartja. Így könnyedén eltávolíthatod oldalirányú mozdulatokkal.

Ne aggódj, ha elsőre egy kicsit nehéz vagy hosszadalmas a művelet. 2-3-4 alkalommal könnyedén bele tudsz tanulni.

Milyen gyakran ürítsd a Minni Hölgykehelyt?

Ha erős a vérzésed, akkor 4-8 óránként, ha nincs erős vérzésed, 8-12 órát is könnyedén ellehetsz az intimkehellyel.

Hölgykehely, intimkehely tisztítása

A legtöbb félelem, amivel találkozunk, az a tisztítás nyilvános mosdóban, wc-ben.
NEM szükséges nyilvános mosdóban a többi nő előtt kiüríteni és elöblíteni az intimtölcsért.

Tisztítás nyilvános helyen

3 módszer is van erre.

 1. A WC-ben kiüríted a tartalmát, majd áttörlöd intim törlőkendővel és újra használható.
 2. A WC-ben kiüríted a tartalmát, majd elöblíted a nálad lévő ásványvízzel és szárazra törlöd.
 3. A WC-ben kiüríted a tartalmát, elteszed a tároló dobozba, majd egy csere intimtölcsért használsz. Így nem kell vacakolnod törölgetéssel, és otthon tisztára tudod mosni.

Tisztítás otthon

Kényelmesen el tudod öblíteni az intimkehelyt. Öntsd ki a tartalmát, majd öblítsd el alaposan vízzel. Ha szappannal mosod el a kelyhet, akkor figyelj arra, hogy szappanmaradvány ne maradjon rajta. A következő felhelyezésnél, bármilyen külső anyag irritálhatja a hüvelyt.

FONTOS
Ciklus alatt nem kötelező rendszeresen kiforralni, mivel 100% orvosi szilikonból készül, így nem tudnak megtelepedni rajta a baktériumok.

Intimtölcsér fertőtlenítése

MIKROHULLÁMÚ SÜTŐBEN
Mikróban történő fertőtlenítéskor használd a fertőtlenítő dobozt, amelyet az intimtölcsérhez kaptál.
Figyelj arra, hogy a dobozon lévő jelzésig lepje el a víz, különben deformálódhat forralás közben. 700W-os teljesítményre állítsd a mikródat és 5-5,5 percig hagyd benne.
NE állítsd magasabb teljesítményre, mert kicsapódhat belőle a víz, ami hosszútávon nem tesz jót a mikrónak.

FAZÉKBAN történő fertőtlenítés
Egyszerű forralással lehet fertőtleníteni. Figyelj arra, hogy a víz teljesen lepje el az intimkelyhet. Ha nincs teljesen a vízben, forralás közben, akkor forralás közben deformálódhat. 5-6 percig kell forralnod. Ha teszel hozzá néhány csepp citromot, akkor a vízkőtől is megóvod.

Intimkehely használat
Gyakran ismételt kérdések

A Minni Hölgykehely egy menstruációs segédeszköz, amely kiváltja a tampont és a betétet. A hüvelybe történő felhelyezés után felfogja a menstruációs folyadékot, egy kis tarályban, tölcsérben, amelyet elegendő 8-12 óránként cserélni.

100% orvosi szilikonból.

Igen! Az általunk forgalmazott Minni Hölgykehely prémium minőségű bevizsgált termék. Rendelkezik minden ilyen jellegű engedéllyel. (FDA, SGS, RoHS)

Igen, a Minni Hölgykehelyt hasunálható sportoláshoz is.

Igen, használhatod, úszhatsz is benne. Mivel felveszi a hüvelyfal formáját, így nem ereszt át menstruációs folyadékot. Tökéletesen szivárgásmentes.

A Minni Hölgykehely tökéletesen szivárgásmentes. Abban az esetben történhet szivárgás, ha nem a megfelelő méretet választod, vagy nem helyes van feltéve. A helyes felhelyezésről fentebb írtunk.

Ebben az esetben szivároghat, vagy pedig kényelmetlenné válhat a viselése.

A nem megfelelő méretválasztás lehet az oka, vagy a helytelen felhelyezés. Kérlek olvasd el fentebb a felhelyezési útmutatót. Amennyiben kipróbáltál mindent, akkor méret gondok lesznek.

Mivel 100% orvosi szilikonból készül, nem tudnak megtelepedni rajta a baktériumok. Felhelyezés után vákumot képez (nem alvad meg a vér), így fertőzésveszély esete nem áll fenn, nem tudunk egyetlen esetről sem, ahol történt volna fertőzés.
Nem tágítja ki, mivel finom orvosi szilikonból készült, így felveszi a hüvelyed formáját.
Van aki egyből megszokja, de a legtöbb esetben kell egy úgynevezett hozzászokási időszak. Ez általábam pár alkalom, vagy maximum 1-2 hónap. Ez után szinte észrevehetetlen.
Igen lehet érezni, de sokak egybehangzó véleméne szerint teljesen hozzá lehet szokni, ez után pedig szinte észrevehetetlen.
Ha kezdő intimkehely tulajdonos vagy, akkor lehet kellemetlen érzés, de amint hozzászoksz pár felhelyezés után már rutinból fog menni pár pillanat alatt, fájdalommentesen.
Ha az előírásnak megfelelően veszed ki, akkor nem fáj és nem kellemetlen. Erről fentebb írtunk bővebben a Hölgykehely eltávolítása, ürítése pontban.
A Minni Hölgykehely intimkehely fogókáját méretre lehet vágni, épp azért, hogy kényelmes legyen. Ajánljuk, hogy mindig vágj le egy kicsit belőle, és próbáld ki.
Sokan tévesen azt gondolják, hogy nyilvános mosdóban kell kiöblíteni az intimtölcsért, a többi nő szeme láttára. Ez egy téves gondolat. Egyszerűen csak öntsd bele az intimtölcsér tartalmaát a WC-be és töröld el egy intim törlőkendővel. Ezek után visszahelyzhető. Másik lehetőség egy fél literes ásványvizes palackból elöblíteni a WC-be. Ebben az esetben sem kell kimenni a mosdó részhez. Harmadik lehetőségként lehet nálad ilyen alkalmakra egy előre elkészített csere intimkehely. A régit csak kiöntöd, majd a tartó dobozba teszed és otthon elöblíted.
Akár 10 évig is használható, így nem szükséges addig sem tampont, sem betétet használnod.
Igen! A menstruáció ilyenkor ki-kihagy, szabálytalan időközönként vérzés lehet. A Minni intimkehely kifejezetten ajánlott ezen időszak alatt is.
Az általunk forgalmazott intimkehely használata csak 18 felett ajánlott