Írj nekünk, 24 órán belül válaszolunk|info@minniholgykehely.hu
//A tampon és a menstruációs csésze összehasonlítása
  • intimtölcsér c betűs hajtogatási módszer

Fontos számodra az egészséges és tudatos életvitel? Akkor bizony nem csak a kiegyensúlyozott étrendre és a rendszeres sportolásra kell odafigyelned…

Hiszen a felelősségteljes gondolkodás azokra a termékekre is kiterjed, amit nap, mint nap megvásárolsz.

Hallottál már a menstruációs csésze elnevezésű segédeszközről?

Talán eddig bele sem gondoltál, hogy a piros betűs napokon alkalmazott tamponok, illetve intimbetétek több szempontból sem bizonyulnak a legideálisabb választásnak.

A helyettesítésükre szolgáló menstruációs csésze viszont remek alternatívát jelenthet.

A használata nem csak azért javasolt, mert könnyebbé és kényelmesebbé teszi a nehéz időszakot, hanem azért is, mert nincs káros hatással a női szervezetre. Ugyanez a tamponról már kevésbé mondható el. Előfordul, hogy betegségeket és fertőzésveszélyt is előidézhet, illetve az sem kizárt, hogy toxikus sokk szindrómát okoz.

Ezzel szemben az orvosi szilikonból készülő menstruációs csésze teljesen ártalmatlanul végzi a dolgát, így semmiféle negatív következménytől nem kell tartani.  Az egészségre gyakorolt hatása mellett több tényező is van, ami a tampon és intimbetét kombinációja ellen szól. Mivel a nedvszívó képességük meglehetősen korlátozott, ezért könnyen előfordul, hogy óránként meg kell látogatnunk a mellékhelyiséget, hogy leellenőrizzük a ruhánkat.

Ez egy idő után rendkívül idegőrlő tud lenni, főként, ha rendszeresen azt tapasztaljuk, hogy átázott az alsóneműnk és olyan vörös foltok virítanak rajta, amiket lehet, hogy még a mosógép sem szed ki. Ha viszont a menstruációs csésze használata mellett döntünk, akkor garantáltan nem kell tartanunk a kényelmetlenséget okozó szivárgástól.

2018-11-24T13:31:59+00:00 2018. november 26.|Categories: menstruációs csésze|Tags: , |