Írj nekünk, 24 órán belül válaszolunk|info@minniholgykehely.hu
//Minden, amit a menstruációs kehely első használatáról tudnod kell
  • intimtölcsér benyomós hajtogatási módszer

Elsőre bonyolultnak tűnhet a tölcsér alakú eszköz hüvelybe való felhelyezése, de néhány próbálkozást követően garantáltan el tudod sajátítani a helyes technikát.

Ha még csak most ismerkedsz a menstruációs kehely használatával, akkor érdemes tudnod néhány hasznos információt, ami segítséget nyújthat a számodra.

Az egyik legfontosabb lépés a sterilizálás, amit néhány mozdulattal könnyen el tudsz végezni. A menstruációs kehely lábasban való elhelyezése után önts rá annyi vizet, amennyi ellepi és forrald néhány percig.

A tökéletes higiénia érdekében moss alaposan kezet. Így amikor megfogod a tölcsért, akkor ne kerüljenek rá a baktériumok és egyéb nem kívánatos kórokozók. Ezek után vegyél fel egy kényelmes pozíciót, amiben könnyen el tudsz lazulni. Az, hogy melyik a legideálisabb testhelyzet, nagyon változó lehet. A menstruációs kehely használatában jártas hölgyek általában állva vagy a WC-n ülve viszik végbe a felhelyezést.

Az első használat alkalmával érdemes több időt szánnod a kísérletezésre, hiszen előfordulhat, hogy az első próbálkozások sikertelenek lesznek. A kudarcélményeket fogd fel úgy, mint egy tanulási folyamat mérföldköveit, amiknek az átlépése elengedhetetlen ahhoz, hogy végül gyakorlatot szerezz. Annak érdekében, hogy a menstruációs kehely gyorsan és fájdalommentesen kerüljön a helyére, fogd az ujjaid közé és formázz belőle C alakot úgy, hogy a nyitott fele a tenyered felé nézzen.

A másik kezeddel nyisd szét a szeméremajkakat és finoman told fel a tölcsért a hüvely falának vonalában. Mivel a kehely elhelyezkedése akkor megfelelő, ha nincs túl közel a méhszájhoz, ezért arra kell törekedned, hogy csak alacsonyan legyen éppen annyira, hogy ne csússzon ki a hüvelynyílásból. Ha eddig tampont használtál, akkor lehet, hogy idő kell, mire ráérzel a tölcsér helyének eltalálásához, de ez csak gyakorlás kérdése.

A menstruációs kehely nagy kapacitással rendelkezik, éppen ezért előfordulhat, hogy úgy érezd, még nem telt meg, de ebben az esetben se hagyd bent 12 óránál tovább.

2018-11-06T12:34:55+00:00 2018. november 6.|Categories: Felvilágosítás|Tags: |