Írj nekünk, 24 órán belül válaszolunk|info@minniholgykehely.hu
//Mit érdemes tudnod a menstruációs csészéről?

A nők életében fontos kérdés, hogy a menstruációs ciklus ideje alatt milyen segédeszközök használata mellett döntenek.

A lehetőségek tárháza manapság már sokkal szélesebb, mint néhány évvel ezelőtt.

Amikor csak jóformán arra a kérdésre kellett választ adniuk, hogy betétet vagy tampont vásároljanak-e?

A menstruációs csésze létezése csak nemrég került a köztudatba, de máris nagy népszerűségre tett szert, ami annak köszönhető, hogy egy – nők millióinak életét megkönnyítő – hiánypótló termékről van szó.

A csésze alakot formáló eszköz a nedvszívó termékekkel ellentétben nem arra szolgál, hogy a testből távozó folyadékot elnyelje, a funkciója sokkal inkább az, hogy a váladékot szivárgás nélkül összegyűjtse. A menstruációs csésze használata rengeteg előnnyel jár, ami még azok számára is okot szolgáltat a váltásra, akik elköteleződést tanúsítanak a betét és tampon kombinációjának alkalmazása mellett.

A pozitívumok közül elsőként a higiéniát érdemes kiemelni, hiszen az intim csésze természetes módon vezeti el a testből távozó vérmennyiséget és nem okoz változást a hüvely mikróflórájában. Ugyanez a nedvszívó termékekről nem mondható el, mint, ahogy az sem, hogy az anyagkialakításuk 100%-ban testbarát.

A használati útmutató is felhívja a figyelmet arra, hogy a tamponhasználat hozzájárulhat a bakteriális toxinok okozta megbetegedések kialakulásához. A menstruációs csésze 100% orvosi szilikonból készül, így nem kell tartanod az allergén és rákkeltő alapanyagok felhasználásból eredő esetleges egészségkárosodástól.

Mindemellett az is mellette szól, hogy az elhelyezést követően semmilyen kívülről látható jel nem utal arra, hogy használatban van. Ebből az okból kifolyólag a menstruációs csésze abban az esetben is remek választás, ha egy strandolással vagy wellness fürdőzéssel egybekötött családi program van kilátásban.

Mivel akár többszöri alkalommal is fel lehet használni, ezért minimális hulladékmennyiséggel jár az alkalmazása és ennek köszönhetően nem jelent akkora ökológiai terhet a környezet számára, mint az a rengeteg kukába dobott tampon.

2018-10-11T15:22:42+00:00 2018. október 17.|Categories: Felvilágosítás|Tags: , |