Írj nekünk, 24 órán belül válaszolunk|info@minniholgykehely.hu
//A női kehely története
  • minni hölgykehely intimtölcsér magyar márka

Annak ellenére, hogy a menstruáció mindig is létezett, a gyengébbik nem képviselőinek sokáig maguknak kellett rájönniük, hogyan találjanak megoldást a vérzésre. Erre sokféle ötlet született, eleinte rongyokkal, foszlányokkal, majd később vattával igyekeztek átvészelni a menstruációs ciklus okozta kellemetlenségeket.

Manapság már sokkal könnyebb a nők élete…

Hiszen a betétek, tamponok széles választéka áll a rendelkezésükre és a forradalmian új találmány, a női kehely használata is elterjedőben van.

Ezt a kiváló terméket az amerikai Lenoa Chalmers szabadalmaztatta, akinek a neve elsősorban színésznőként és íróként került a köztudatba. Ugyan korábban is léteztek a női kehelyhez hasonló eszközök, de ő volt az első, aki az 1930-as évek elején először piacra dobta.

Az első változatok keménygumiból készültek, ami nem volt épp szerencsés választás az anyag rugalmatlansága miatt. Később, az I. világháború idején a keménygumi hiánycikknek számított, ami még inkább megerősített Leonát abban, hogy a női kehely gyártását egy másik típusú gumiból kell folytatni, ami sokkal puhább és rugalmasabb, mint az elődje.

A termék megjelenése nem hozott átütő sikert, amire az adott magyarázatot, hogy sok nőben ellenérzéseket váltott ki a gondolat, hogy egy eszközt kell felhelyezniük maguknak.

Az akkoriban kapható tamponról és más hasonló segédeszközről is hasonlóan vélekedtek. A női kehely sokáig a feledés homályába merült, ami teret engedett a nedvszívó termékek fejlődésének, de néhány évvel ezelőtt újra hódító útjára indul egy sokkal modernebb kivitelezésben.

2018-10-04T05:15:51+00:00 2018. október 9.|Categories: Felvilágosítás|Tags: , |