Írj nekünk, 24 órán belül válaszolunk|info@minniholgykehely.hu
//Miért használj intim kehelyt tampon helyett?

Manapság már sokféle lehetőség közül választhatsz, ha a menstruációs időszak alatt jelentkező vérzésre szeretnél kielégítő megoldást találni.

Hosszú évtizedekig a betét szinte az egyetlen olyan eszköz volt, aminek a használatával a nők meg tudták oldani, hogy a testükből távozó folyadék ne képezzen vörös foltot a ruhájukon. A tampon elterjedése forradalmi változást hozott ezen a téren, de ez még nem jelenti azt, hogy ez volna a legideálisabb választás.

Az intim kehely piacon való megjelenése új nézőpontba helyezte a menstruációs ciklus alatt keletkező vér problémáját.

A tölcsér alakú eszköz a betéttel és a tamponnal ellentétben nem arra lett kifejlesztve, hogy felszívja a testből távozó váladékot, hanem, hogy biztonságosan összegyűjtse azt.

Mivel az intim kehely 100% orvosi szilikonból készül, ezért nem kell tartanod attól, hogy a felhelyezését követően elszaporodnak a testedben a baktériumok és ki leszel téve a fertőzéseknek.

Köztudott, hogy a nedvszívó anyagból készülő segédeszközök vegyszereket tartalmazhatnak, amik kiváló táptalajt biztosítanak a kórokozóknak. Az intim kehely használata nem csak egészségesebb, mint a betéteké vagy a tamponoké, hanem sokkal kényelmesebb is. A legtöbb nő akár 12 órán át is tudja viselni, anélkül, hogy ki kellene ürítenie, vagy hozzá kellene nyúlnia az esetleges elmozdulás miatt.

Amennyiben a megfelelő méretre esik a választásod, akkor bátran mozoghatsz benne és a sportolástól sem kell távol tartanod magad. Legyen szó futásról, biciklizésről vagy más edzésformáról az intim kehely garantáltan a helyén marad, anélkül, hogy szivárogna. Mivel teljes egészében a testben kerül elhelyezésre, ezért semmi sem látszik belőle, ellentétben a betét öntapadós részével vagy a tampon madzagjával.

Ha ez még nem elég ok arra, hogy az intim kehely alkalmazása mellett tedd le a voksodat, akkor azt is érdemes figyelembe venned, hogy ez a remek eszköz nem csak testbarát, hanem környezet- és pénztárcakímélő is egyben. A fertőtlenítést követően ugyanis újra fel lehet használni, így nincs szükség arra, hogy a régit kidobd és másikat vásárolj.

 

2018-09-30T18:16:22+00:00 2018. október 6.|Categories: Felvilágosítás|Tags: , |